četvrtak, 22. svibnja 2014.

MUST HAVE ovog proljeća



Proljeće se polako zahuktava i svibanj je prošao u drugu polovicu. S obzirom da je sve toplije i toplije vrijeme je da izbacite duge majice i veste i polako oblačite laganiju odjeću. Svake godine nešto je drugo u modi, ali neki uzorci, materijali i modeli nikada ne izlaze iz mode, a svakako trebaju biti dio vaše proljetne kolekcije u ormaru. Uz malo mašte, kombiniranja i ne pretjerivanja u ničemu, moguće je ostvariti jednostavan proljetni look. 


Traper

Ovaj materijal u svojim je počecima služio za izradu radnih odijela. Danas je on jedan od najraširenijih materijala u modi na svijetu. Svatko od nas ima barem jedne traperice u ormaru i one su odavno dobile kultni status kao i mala crna haljinica. Danas ga je nemoguće zaobići u svakodnevnim kombinacijama od traperica, jakni, prsluka, košulja. Traper košulju obucite na suknju pastelne boje ili ju koristite kao „jaknu“ za haljinu. Izgledati će dobro i kombinaciji s hlačama u boji, ali ne preporučam korištenje s trapericama, može izgledati kao previše trapera, osim ako ne razbijete monotoniju modnim dodatkom ili majicom u boji, te ako kombinirate svjetliju košulju i tamnije traperice ili obratno. 








Pastelne boje

Da sve je puno boja u proljeće i svi bježe od crne, smeđe i sive koje su najviše nošene u zimskim mjesecima, ali preporučam da jarke boje ostavite za ljeto ili za razbijanje monotonije. Umjesto već iznošenih traperica, obucite hlače nježnijih nijansi u kombinaciji s košuljama. Birajte uz takve kombinacije i torbe nježnijih boja. 




Haljine

Cvjetni uzorak uvijek je idealan izbor za proljeće i ljeto i on je svake godine must have. Imajte barem jednu cvjetnu haljinicu u svom ormaru na koju kombinirajte jednostavne cipelice ili sandale i jednobojni sako ili tanku vestu. Ako vam još uvijek nije vrijeme za kraće haljine, isprobajte one duge. Također ih kombinirajte uz sako ili laganu jaknu. Birajte što jednostavniji uzorak i boju, npr. bijelu jer ljepše izgleda na toliko puno materijala, a slobodno obucite i višu petu na dužu haljinu.









Igrajte se uzorcima


Jednostavne komade poput traperica, bijele i crne košulje kupite s nekim detaljem ili uzorkom. Bijela i crna košulja su must have svakog godišnjeg doba. Probajte bijelu košulju s uzorkom čipke koja više nije materijal samo za svečane kombinacije. Izgledati će dobro u kombinaciji s svijetlim trapericama. Što se tiče crne košulje, odaberite točkasti uzorak i malo prozirniju tkaninu. Točkice su lijep uzorak i na trapericama, kao i mala srca, a uz njih onda stavite što jednostavniju majicu ili svjetliju traper košulju. 




Za malo hladnije proljetne dane








Detalji protiv monotonije

Ako imate jednostavnu odjevnu kombinaciju, obujte cipele ili starke cvjetnog uzorka, ali budite oprezni sa cvjetićima i ne pretjerujte s brojem komada u tom uzorku. Ako niste ljubitelj cvjetnih uzoraka, obujte cipele ili starke u jednoj boji, npr. crvenoj ili bijeloj. Modnu kombinaciju možete obogatiti i komadom nakita. Preporučam svjetlije ogrlice, a ako odaberete nešto šarenije, pazite na što jednostavniju odjeću da ne pretjerate s bojama.



Design eN - FB stranica


Svaku monotoniju možete razbiti torbom u boji kao što to radi glumica Sophia Bush. Osim torbice, svoju je kombinaciju učinila zanimljivijom i uzorkom na najlonkama. 

Glumica Sophia Bush
 
Ne ustručavajte se kombinirati boje i nositi cvjetni uzorak, ali ipak pripazite koliko boja i nijansi koristite. Preporučam da na sebe ne stavljate više od tri boje, iako se nekad preporučaju i četiri. Ako nosite nešto šareno, onda ostale komade ipak izaberite što jednostavnije. Jednostavnost je najbolji način da ne pretjerate i izgledate dobro. Ako kršite pravila i kombinirate puno boja, nijansi i vrsta tkanina, zapamtite da samo rijetki uspiju napraviti da to izgleda dobro.  

Irena Pomper


 


 

4 komentara:

  1. vidim imam konkurenciju ;)
    a i ova ogrlica mi je nekako poznata :)
    sviđa mi se kombinacija traper košulje i šoseka pastelne boje, mislim da ću to isprobati... ali slažem se, samo traper uz traper nikako ne idu skupa, barem u mojoj glavi

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma nisam baš ja konkurencija. to je tako malo da se okušam u više rubrika. ;)
    Meni je ogrlica baš divna. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene najviše vesele haljinice s cvjetnim uzorkom :) Pohvale za pisanje o različitim temama :)

    OdgovoriIzbriši